Regisztráció

Kérlek, a regisztrációdhoz
add meg az alábbiakat:


Elfogadom az Általános szerződési feltételeket és az adatvédelmi nyilatkozatot


Kérjük, várj...

Regisztrálok

Hiba

Bejelentkezés

Nincs még fiókod? Regisztrálj


Elfelejtett jelszó


Bejelentkezés

Hiba

Feng Shui praktikák, avagy hogyan áramoljon szabadon a chi

Közzétéve: 2016. május 02. 08:00

A Feng shui egy ősi kínai tudományág, ami segít kialakítani a harmóniát az otthonunkban.

A feng shui az éltető energia azaz chi szabad áramlását teszi lehetővé az életterekben. Ha valamiért nem érezzük igazán otthonosnak a lakásunk érdemes megpróbálkozni a bútorok és egyéb berendezési tárgyak átrendezésével. Vannak alapvető szabályok melyeket érdemes betartani, olvasd el cikkünket, hogy többet megtudhass róluk.

Hálószoba

A hálószobánk legyen a nyugalom szigete ezért azt a helyiséget válasszuk erre a célra, ami legtávolabb esik a bejárati ajtótól, utcától, garázstól. Bármennyire is szeretjük a családtagjainkat a róluk készült képeket tartsuk a hálón kívül, mert így bevonzhatjuk, hogy beleavatkozzanak az életünkbe. Ebbe a helyiségbe csak a párunkkal közös képek kerüljenek ki, ezekből viszont minél több annál jobb. Az ágyat helyezzük minél távolabb az ajtótól, de úgy hogy onnan jól ráláthassunk. Ne tartsunk tévét vagy számítógépet a hálószobában, mert ezek összezavarják a nyugodt energiaáramlást.

Nappali

A nappali egy olyan közösségi tér ahol többen megfordulnak, ezért úgy kell kialakítanunk, hogy mindenki számára kellemes legyen. Alakítsunk ki külön teret a pihenésre, játékra és egyéb társas tevékenységek számára, ha erre nincs lehetőségünk válasszunk több funkciós bútordarabokat. Bár a feng shui kifejezetten szereti a növényeket a lakásban, viszont ha ezek hegyes levelűek vagy szúrósak inkább mellőzzük őket. Ha mégis ragaszkodunk a kaktuszainkhoz találjunk nekik helyet a lakáson kívül. Semmit ne helyezzünk el túl alacsonyan. Az olyan tárgyak, amelyek a funkciójukhoz képest alacsonyan vannak folyamatos hajolgatásra késztetnek, ami a mások felé irányuló megalkuvást szimbolizálja.

Fürdőszoba

A fürdőszoba az a hely ahol kezdjük és zárjuk a napunkat így nagyon fontos, hogy a pozitív energiák áramlása akadálytana legyen. A víz a gazdagság, karrier és fellendülés szimbóluma. A feng shui szempontjából a fürdőszoba egy nehéz kérdés, mivel kialakulásakor a lakóterekben nem volt megtalálható. Akkoriban a fürdőzés a gazdagok kiváltságának számított. A színválasztás tekintetében a zöld, drapp, sárga és barna színek azok, amik segítenek a felesleges víz energiákat megkötni és jól hasznosítani azokat, viszont kerüljük a túl sok piros szín használatát, mert az konfliktusokhoz vezethet. Egy-két élő növény elhelyezésével is erősíthetjük az előbb említett pozitív hatást.

Konyha

A konyha a lakás egyik domináns területe mivel itt a tűz és a víz elemek egyszerre vannak jelen. Ha van rá lehetőségünk a tűzhelyet és a csapot helyezzük minél távolabb egymástól, mert ez konfliktusokat szülhet. Ha ez már nem megoldható fűszernövényekkel vagy más zöld dísztárggyal válasszuk el őket.  Ebben a helyiségben az egyik gyakran előforduló probléma a csöpögő csap, amit igyekezzünk minél hamarabb megjavítani, mert ennek hatására kifolyik majd a pénz a kezünk közül és a lehetőségek az életünkből. Egy háztartáson belül ne legyen két tűzhely, mert az megoszthatja a családot. Emellett az is fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük a tűzhely rózsáit, és mihamarabb javítsuk meg probléma esetén, mert ez a hanyagságunkból elszalasztott lehetőségeket jelképezik.

A feng shui egyik fontos alapelve a rend, amivel harmóniát vihetünk a lakásunkba és az életünkbe. A másik pedig, hogy csak azokat a praktikákat alkalmazzuk, amit komfortosnak érzünk, hiszen csak így áramolhat a chi szabadon.Neked ajánljuk

3 000 Ft
Budapest XXI. kerülete
Újszerű
Feladva: 2022. november 12. 15:48


Hirdetés


Hiba

Ez a funkció csak regisztrált felhasználók számára érhető el!
Kérjük, regisztrálj, vagy jelentkezz be!