Regisztráció

Kérlek, a regisztrációdhoz
add meg az alábbiakat:


Elfogadom az Általános szerződési feltételeket és az adatvédelmi nyilatkozatot


Kérjük, várj...

Regisztrálok

Hiba

Bejelentkezés

Nincs még fiókod? Regisztrálj


Elfelejtett jelszó


Bejelentkezés

Hiba

Hat Magyarországi látnivaló, amiknek fel kell kerülnie a bakancs listánkra

Közzétéve: 2016. május 08. 08:00

Gyönyörű úti célokért nem kell külföldre utaznunk.

Kis hazánk is rengeteg látnivalót és kikapcsolódási lehetőséget tartogat számunkra, amelyeket legalább egyszer az életben látnunk kell. Egyre több a kirándulásra alkalmas napok száma, ezért most bemutatunk nektek néhány különleges gyöngyszemet.

Szalajka-völgy

A bükkben található Szalajka-völgy hazánk egyik legnépszerűbb kiránduló helye. Fő látni valója a Szalajka-patak, amelyben már régóta vadon él a sebes pisztráng. Erre közlekedik a Szilvásváradi Erdei vasút, ami Magyarország legkedveltebb kisvasútja. A környék csodálatos természeti kincsei mellett a jó infrastruktúra és éttermek valamint szórakozási lehetőségek vonzzák az ide ellátogatókat.


1. forrás:www.villanegraszilvasvarad.hu

Domoszló

A Tarjánka patak völgye hazánk egyik legkeskenyebb szurdoka. Nagyon fontos, hogy csak előzetes bejelentkezés után látogatható, mivel a szurdok különösen baleset veszélyes. A Domoszlói önkormányzat minimum 5 fős csoportokban indít túravezetést, a részvétel alsó korhatára 8 év. A három kilométeres útvonal körülbelül 3-4 óra alatt járható végig.


1. forrás: www.turautak.com

Füzéri várhegy

A Zempléni-hegységben emelkedő Füzéri várhegy önmagában is gyönyörű látványt nyújt a sziklák között nyíló virágaival. A helyiek törekednek a természetvédelmi terület érintetlenségének megőrzésére, ezért minden arra látogató eredeti szépségében láthatja a tájat. A 13. században épült várból gyönyörű panoráma tárul elénk így mindenképp érdemes felkaptatni odáig. A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet.


1. forrás: www.dedesvarapartman.com

Hortobágy

Magyarország egyik szimbóluma, ezért sok külföldi is ellátogat ide, ha teheti. Itt lehetőségünk van megismerni a táj jellegzetes kultúráját. Csikós műsort nézhetünk, birka pörköltet ehetünk és átsétálhatunk a már szimbólummá vált kilenclyukú hídon. 1999-ben az UNESCO Világörökség Bizottsága is felvette a Világörökség Listájára.


1. forrás:www.pusztakemping.hu

Egerszalók

Egertől 5 kilométerre található. A településtől északra a 130 hektáros víztározó és horgásztó nyújt lehetőségeket az ide ellátogatóknak, délre pedig a jól ismert egerszalóki gyógyfürdő. A gyógyvízforrás mintegy húszezer éves, az igazi különlegességét a hozzá tartozó só lerakodás adja. A világ szinten is különlegesnek számító látványosságot a helyiek csak só dombnak nevezik.


1. forrás:www.kornyezetblog.weebly.com

Rudabányai bányató

A külszíni vasérc termelés eredményeként létrejött tavak a vízszint emelkedésével idővel eggyé váltak. Jelenlegi hossza körülbelül 300 méter, mélysége pedig 60 méter, amivel hazánk legmélyebb állóvize lett. A hideg és hirtelen mélyülő vize miatt tilos benne fürödni, de a gyönyörű vize és a burjánzó növényzet miatt páratlan látványt nyújt.


 

1. forrás: www.rudabanya.huNeked ajánljuk

3 500 Ft
Balatonlelle
Új
Feladva: 2022. július 28. 08:29


Hirdetés


Hiba

Ez a funkció csak regisztrált felhasználók számára érhető el!
Kérjük, regisztrálj, vagy jelentkezz be!