Regisztráció

Kérlek, a regisztrációdhoz
add meg az alábbiakat:


Elfogadom az Általános szerződési feltételeket és az adatvédelmi nyilatkozatot


Kérjük, várj...

Regisztrálok

Hiba

Bejelentkezés

Nincs még fiókod? Regisztrálj


Elfelejtett jelszó


Bejelentkezés

Hiba

Nők, akik beírták magukat a világtörténelembe

Közzétéve: 2016. június 04. 08:00 | Utoljára módosítva: 2016. június 04. 12:40

A történelem alakulásában a férfiak nagyobb szerepet játszottak, hiszen az emancipáció viszonylag új keletű dolog.

Ennek ellenére mi hölgyek sem tétlenkedtünk és a társadalom rosszalló tekintete ellenére is sok nő alkotott maradandót. Volt, aki a tudomány területén jeleskedett, de olyan is akadt, aki a filmvásznon csillogtatta meg tehetségét. Most bemutatunk nektek néhányat közülük, akik kitartásukkal és magabiztosságukkal példát mutathatnak mindannyiunk számára.

 

Marie Curie (1867-1934)

 

Az Ő nevét biztosan mindenki ismeri és munkássága is nagy nyomot hagyott a világtörténelemben. A radioaktivitás egyik úttörő kutatója volt, férjével karöltve 1898-ban felfedeztek két radioaktív elemet, a polóniumot és a rádiumot. Elsőként kapott kétszer is Nobel-díjat, amivel elismerték a fizika és a kémi területén végzett munkásságát. Bátran állíthatjuk, hogy Ő volt mindenidők egyik legjelentősebb női tudósa.

 

Amelia Mary Earhart (1897-1937)

A repülés első amerikai származású női úttörője volt. Amíg a kanadai Vöröskereszt szervezetében dolgozott megismerkedett a repülős hadosztálynál szolgáló katonákkal, akik felkeltették a figyelmét a repülés iránt és ezután egy életen át a szenvedélye is maradt.

 

Greta Garbo (1905-1990)

Greta Garbo svéd származású színésznő Greta Louisa Gustafsson néven látta meg a napvilágot és méltóságteljes magatartásával a filmtörténet egyik legtitokzatosabb színésznője elnevezést vívta ki magának. Karizmatikus személyisége sorra nyitotta meg előtte a kapukat így téve hallhatatlanná a nevét.

 

Margaret Thatcher (1925-2013)

 

Brit konzervatív politikus volt, aki elsőként lett az Egyesült Királyság női miniszterelnöke. Munkássága során mindvégig rendíthetetlenül vitte véghez elhatározásait, ezért is kapta egy szovjet újságírótól a vas lady becenevet. 1990-ben lemondott mind miniszterelnöki mind pártvezetői posztjáról, távozása után főnemesi címet kapott és bekerül a Lordok Házába.

 

Anne Boleyn

Furfangos észjárásával írta be magát a világtörténelembe, ám ez okozta a vesztét is. Céltudatossága addig vitte, hogy VIII. Henrik felbontatta első házasságát Aragóniai Katalinnal, hogy feleségül vehesse az egyház rosszallása ellenére is. Házasságuk alatt mindvégig nagy befolyással volt férjére ezzel fontos szerepet vívva ki magának a történelem alakulásában. Azonban sajnos idővel túlfeszítette a húrt, ami a fejébe került.

 

Ezek a hölgyek céltudatosak és magabiztosak voltak egy számukra sok akadályt tartogató világban. Annak ellenére, hogy a saját idejükben nem voltak adottak a lehetőségek, mégis világra szóló hírnévre tettek szert, ha mi nem is szándékozunk ekkora babérokra törni sikereik mégis jó példák arra, hogy ha igazán szeretnénk valamit elérni azt megvalósíthatjuk kellő akaraterővel és kitartással.Neked ajánljuk

2 200 Ft
Abony
Új
Feladva: 2022. október 24. 06:28


Hirdetés


Hiba

Ez a funkció csak regisztrált felhasználók számára érhető el!
Kérjük, regisztrálj, vagy jelentkezz be!