Regisztráció

Kérlek, a regisztrációdhoz
add meg az alábbiakat:


Elfogadom az Általános szerződési feltételeket és az adatvédelmi nyilatkozatot


Kérjük, várj...

Regisztrálok

Hiba

Bejelentkezés

Nincs még fiókod? Regisztrálj


Elfelejtett jelszó


Bejelentkezés

Hiba

Kutya kisokos: avagy érdekességek, amiket eddig lehet, hogy te sem tudtál a kutyákról

Közzétéve: 2016. június 11. 08:00

Négylábú kedvenceink fontos szerepet töltenek be sokunk életébe.

Barátok, családtagok, hű társak. Ennek ellenére mégis lehetnek olyan érdekességek, amiket eddig nem is tudtunk a kutyánkról. Kíváncsi vagy mik lehetnek ezek? Olvasd el cikkünket és megtudod! J

Időjósok

Tapasztaltad már, hogy kutyusod látszólag ok nélkül furcsán viselkedik? Lehet, hogy éppen egy közelgő vihar zavarja. A kutyák füle köztudottan nagyon jó, amikkel olyan magasabb frekvenciájú mennydörgést is meghallanak, amit mi már nem vagyunk képesek érzékelni. Emellett a légnyomásváltozások is hatással vannak rájuk, bár ezeket mi is érzékeljük viszont kevésbé intenzíven.

Egyedi azonosító: orrlenyomat

Nálunk, embereknél a személyazonosság beazonosítására használható az újlenyomatunk, hiszen ez minden embernél teljesen egyedi. Ennek megfelelője a kutyáknál is megtalálható orrlenyomat formájában. Ha jobban megfigyeljük, akkor láthatjuk, hogy számtalan apró barázda található a nózijukon, amivel sokkal pontosabban beazonosíthatóak, mint az előtte használt mancslenyomatokkal.

Roppantul eszesek

Bár azt eddig is tudtuk, hogy a kutyák nagyon okosak, de nem biztos, hogy mindannyian tisztába vagyunk vele, hogy mennyire. Stanley Coren kutató szerint a kutyák átlagosan egy 2 éves gyermek szintjén vannak, ami azt jelenti, hogy akár 200-250 szót is képesek megérteni. Ezért is nagyon fontos, hogy kedvenceinkkel megfelelően bánjunk, mert többet értenek az életből, mint azt sokan gondolnánk.

Hatodik érzék

Egyelőre a tudósok sem tudják megmagyarázni, hogy a kutyák hogyan képesek érzékelni egyes betegségek meglétét. Például egy epilepsziás rohamot a kezdete előtt már 45! perccel képesek jelezni, de pont ilyen megdöbbentő az a tény is, hogy a kutyák érzik a rákos megbetegedéseket az emberi testben.

Nagy ölelés

Te is szereted ölelgetni a kutyádat? Úgy gondolod, ezzel kifejezheted felé a szereteted?  Akkor sajnos azt kell mondjuk, hogy rossz nyomon jársz, mert vizsgálatok bebizonyították, hogy ez a viselkedés a kutyák számára azt jelenti, hogy így próbálod kifejezni a dominanciádat. Bár nem ártasz neki az ölelésekkel, de mégsem keltesz benne pozitív érzéseket, így megfontolandó, hogy megéri e.

Kutya álom

Láttad már a kis kedvencedet futni vagy nyöszörögni alvás közben? Ennek az lehette az oka, hogy éppen álmodott. A kutyusok ugyan úgy álmodnak, mint mi. Külön érdekesség, hogy a nagyobb egyedek álmai hosszabbak, mint a kisebb termetű társaiké. A legtöbbet a kölyök és az idős kutyák álmodnak. Nekik is ugyan úgy lehetnek rémálmaik, mint nekünk, de ébredéskor hamar felismerik, hogy az nem a valóság volt és meg is nyugszanak.Neked ajánljuk

899 Ft
Budapest XVI. kerülete
Új
Feladva: 2022. augusztus 31. 20:05


Hirdetés


Hiba

Ez a funkció csak regisztrált felhasználók számára érhető el!
Kérjük, regisztrálj, vagy jelentkezz be!