Regisztráció

Kérlek, a regisztrációdhoz
add meg az alábbiakat:


Elfogadom az Általános szerződési feltételeket és az adatvédelmi nyilatkozatot


Kérjük, várj...

Regisztrálok

Hiba

Bejelentkezés

Nincs még fiókod? Regisztrálj


Elfelejtett jelszó


Bejelentkezés

Hiba

Házi fagyi receptek, amik nélkül nem múlhat el a nyár

Közzétéve: 2016. június 15. 08:00

Itt a nyár és javában tombol a fagyi szezon, így eljött az ideje, hogy otthon is el tudjunk készíteni ezt a finom csemegét.

Nem nagy ördöngösség igazán finom fagylaltot készíteni, mégis tudnunk kell néhány trükköt, hogy túl tudjuk szárnyalni a gyors poros változatot.  A receptjeinkből nem csak a hozzávalókat, hanem hasznos praktikákat is megtudhattok.

Epres banános nyalánkság

Hozzávalók:

  • 6 db banán
  • 0,5 kg eper
  • 2,5 dl joghurt
  • 1 kanál porcukor

Az igazi krémesség eléréséhez két dolgot kell megtennünk, először is fagyasszuk le a gyümölcsöket, másodszor pedig csepegtessük le a joghurtot. Ahhoz, hogy a fagyos összetevőket le tudjuk darálni egy nagy teljesítményű turmixgépre lesz szükségünk. Nincs más dolgunk csak beleszórni a hozzávalókat és készre turmixolni, majd ehetjük is a frissítő finomságot.

 

Meggyfagylalt mascarponéval

Hozzávalók:

  • 0,5 kg meggy
  • 25 dkg mascarpone
  • ízlés szerint cukor vagy méz

A megmosott kimagozott gyümölcsöt és a mascarponét turmixszoljuk össze és igény esetén édesítsük. Ha elkészült a krém tegyük egy olyan laposabb tálba, ami elfér a mélyhűtőbe, majd miután elkezdett megszilárdulni turmixszoljuk át újra és ezt ismételjük meg 3-4 alkalommal 30 perces időközönként. Ezzel a kis praktikával fagylaltgép nélkül is krémes állagú lesz a végeredmény.

Krémes, bűnös csoki fagyi

Hozzávalók:

  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 tubus sűrített tej (azaz 4 dl)
  • 17 dkg csoki
  • 25 dkg kakaó por a cukrozatlan változat
  • 4 teáskanál kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál víz
  • egy csipet só

A tejet, a tejszínt és a sűrített tejet alacsony lángon felforraljuk, fontos hogy nagyon sűrűn kevergessük. Lehúzzuk a tűzről és beletesszük a kakaót és a csokit, majd addig kevergetjük, amíg fel nem oldódnak. A következő trükk a krémes fagyihoz a kukoricakeményítőben rejlik, keverjük el hideg vízzel és adjuk a fagyinkhoz. Ezután csak várnunk kell, amíg a fagyasztóban eléri a megfelelő állagot.

 

Levendula fagyi

Hozzávalók:

  • 2 dl tej
  • 10 dkg nádcukor
  • 4 dl tejszín
  • 2 tojássárgája
  • 1 vaníliarúd
  • 10 dkg mascarpone
  • 5 dkg fehér csoki
  • 6-8 ág levendula vagy 2 evőkanál a szárított verzióból

 

 A tejszínt, a tejet és a levendulát melegítsük fel egy lábasban és adjuk hozzá a vaníliát. Forrás után hagyjuk főni 1-2 percig majd szűrjük le és tegyük félre pihenni fél órára. A tojás sárgákat és a nádcukrot keverjük krémesre majd adjuk hozzá a mascarponét és ezzel is keverjük el. A leszűrt levendulás tejet tegyük vissza a tűzre és adjuk hozzá a fehér csokit majd mascarponés keveréket. Folyamatosan kevergessük, hogy le ne égjen, amikor elértük a pudingszerű állagot vegyük le a tűzről és hűtsük le. Az első fagyást követően turmixszoljuk át még 3-4 alkalommal 30 perces időközönként.



Neked ajánljuk

1 700 Ft
Budapest II. kerülete
Használt
Feladva: 2022. november 25. 14:10


Hirdetés


Hiba

Ez a funkció csak regisztrált felhasználók számára érhető el!
Kérjük, regisztrálj, vagy jelentkezz be!