Regisztráció

Kérlek, a regisztrációdhoz
add meg az alábbiakat:


Elfogadom az Általános szerződési feltételeket és az adatvédelmi nyilatkozatot


Kérjük, várj...

Regisztrálok

Hiba

Bejelentkezés

Nincs még fiókod? Regisztrálj


Elfelejtett jelszó


Bejelentkezés

Hiba

Fontos tények, amit Neked is tudnod kell a fényvédelemről!

Közzétéve: 2016. július 13. 08:00

A strandszezon beköszöntével ne csak a szexi fürdőruha kiválasztása legyen fontos, hanem bőrünk védelme is!

Nyáron nem csak a sok folyadék fogyasztása fontos, hogy ezzel megfelelően hidratáljuk a testünket, hanem a körültekintő fényvédelem is. Az UV sugárzásnak a szervezetünkre gyakorolt nélkülözhetetlen hatásai mellett ártalmas következményei is lehetnek, ha nem fektetünk megfelelő hangsúlyt bőrünk védelmére. Rövidtávon tapasztalhatjuk a leégést, ami nem csak nagyon kellemetlen, de hosszú távon súlyos károkat okozhat a bőrünkben. Azért, hogy megóvhassuk bőrünket a nem kívánt sérülésektől nem árt egy két dologgal tisztában lennünk.

Amit eddig biztos nem tudtál!

A napvédő készítmények dobozán jelzett faktor szám az UVB védelemre irányul, azonban az igazán veszélyes sugárzás az UVA, melynek védelméről ez a szám nem nyújt tájékoztatást. Bár ma már a Magyarországon kapható naptejek többsége mind a két sugárzás ellen véd érdemes vásárlás előtt tüzetesebben elolvasni a címkét is.

A legjobb védelem!

A naptejek is magas fokú védelmet nyújtanak azonban a leghatásosabb a fizikai védekezés. Ha tehetjük viseljünk vékony, de sokat takaró ruhadarabokat, kalapot és UV védelemmel ellátott napszemüveget.

Az időtényező!

A készítmények fényvédő hatásának kialakulásához fél óra szükséges, ezért napozás előtt legalább ennyivel kenjük magunkra. Azonban a naptejek a folyamatos dörzsölés és izzadás hatására idővel veszítenek a hatékonyságukból, így 2-3 óránként ismételjük meg a felvitelüket.

Mennyit? Sokat!

Ahhoz, hogy megfelelő védelmet nyújtsanak a naptejek, nem elég csak egy vékony réteget felkennünk. 2mg/cm² krém szükséges a kívánt hatás eléréséhez, azaz egy átlagos testre 20 ml naptejet kellene elhasználnunk alkalmanként. Ez azt jelenti, hogy egy 200 ml-es flakonnak 10 használat után kellene elfogyni, ezzel szemben sokszor ennyit egy nyár alatt nem használunk el!

A szüksége D-vitamin!

 

Bár ez nem kapcsolódik szorosan a fény védelemhez mégis fontos tudnunk, hogy a naptejek megakadályozzák az UVB sugárzás általi D-vitamin termelődést. Ezért minden nap töltsünk el legalább 10-30 percet a szabadban a kora délelőtti vagy az esti még napsütéses órákban fényvédelem nélkül.Neked ajánljuk

3 500 Ft
Vésztő
Újszerű
Feladva: 2022. december 24. 06:31


Hirdetés


Hiba

Ez a funkció csak regisztrált felhasználók számára érhető el!
Kérjük, regisztrálj, vagy jelentkezz be!